Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Livram pana la usa clientului

Membru Bizoo de 2 ani.
5.00
5 stars: Exceptional
24 pareri

Starter kit pentru iaurt vegan bio, Fairment

0 stars: 0.00 din 0 pareri

42186 lei Lei
Out Of stock
Descriere
Starter kit pentru iaurt vegan bio, Fairment

Prepara-ti singur acasa iaurt vegan cu ajutorul kitului de start de la Fairment!

O bautura obtinuta din culturi vii, fermentata, naturala si sanatoasa.

Cutia contine:

-1 pachet cu 3 plicuri a cate 5g de culturi pentru iaurt vegan
-1 vas special din inox cu pereti dubli pentru preparat iaurt
-1 borcan de fermentare de 946 ml
-1 capac de metal
-1 termometru de inox
-1 plic cu agent de ingrosare vegan (amidon de orez si tapioca bio)
-1 manual in limba engleza cu retete
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Ingrediente plic culturi de iaurt vegan: dextroza*, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbruckii subsp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus NCFM, Bifidobacterium lactis HNO19TM*din agricultura ecologica

Ingrediente plic de amidon: amidon de orez*, amidon de tapioca**din agricultura ecologica

Mod de preparare:

Pentru a prepara iaurtul vegan, avem nevoie de:

-1 pliculet de 5g de culturi pentru iart vegan (inclus in kit)
-750 ml lapte de soia

Pasul 1: Puneti laptele de soia intr-un vas si incalziti-l pana ajunge la temperatura de fierbere pentru a steriliza laptele. Turnati apoi laptele in borcanul de sticla din kit si lasati-l sa se raceasca pana temperatura scade sub 40 de grade.

Pasul 2: Adaugati 1 pliculet de 5g de culturi de iaurt vegan si amestecati pana totul se omogenizeaza perfect. Puneti capacul de metal la borcan si asigurati-va ca e bine inchis. Pe urma puneti borcanul in vasul de inox pentru preparat iaurt.

Pasul 3: Incalziti 500ml apa la 80 de grade si turnati apa in vasul de inox astfel incat borcanul de sticla sa fie inconjurat de apa calda. Asigurati-va inca odata ca e bine inchis capacul la borcanul de sticla, pentru a nu patrunde apa inauntru. Puneti capacul la vasul de inox si lasati-l sa stea asa timp de 10 ore. In aceasta perioada este recomandat sa nu manevrati vasul, sa il lasati sa stea nemiscat.

Pasul 4: Dupa 10 ore, deschideti vasul si verificati iaurtul. Daca iaurtul nu e ferm, consistent, si daca apa s-a racit, aruncati apa racita si reumpleti cu 500ml de apa la 80 de grade si lasati la fermentat pentru inca 2 ore. Repetati procesul pana iaurtul capata consistenta si se acreste. Cu cat il lasati mai mult la fermentat, cu atat va deveni mai acru si mai consistent.

Pasul 5: Cand iaurtul e gata, puneti borcanul de sticla in frigider sa stea peste noapte. Apoi se poate consuma. Pastrati la frigider.

Pasul 6: Pentru a face un nou lot de iaurt, puteti folosi ca si starter o portie din iaurtul preparat anterior. In locul pliculetului de 5g de culturi de iaurt de la Pasul 2, puneti 2 linguri de iaurt preparat anterior. Acest proces se poate repeta de pana la 10 ori, adica cu 1 singur pliculet de culturi putem prepara 10 portii de iaurt consecutiv.

Dupa 10 generatii, este indicat sa incepeti iar cu un pliculet de culturi de 5g.

Sfat: daca folosit alt lapte vegetal in locul celui de soia, atunci la Pasul 1 turnati si continutul plicului cu amidon (inclus in kit).

Laptele de soia lucreaza foarte bine si nu e nevoie de agent de ingrosare, insa daca folositi alt lapte vegetal (de ex. orez, ovaz, migdale, caju, etc) este nevoie sa adaugati si amidonul.

Fabricat in Germania

Cod produs 4260461016040
Trimite mesaj
Din Gura in Gura